Jogurtové mlsání

Při projektovém dni jsme si připomněli vše, co už o mléce víme. Mléko a mléčné výrobky jsou potřeba hlavně kvůli vápníku, abychom měli silné kosti a zdravé zuby.

Využili jsme příležitosti, kdy jsme v rámci projektu MLÉKO DO ŠKOL, obdrželi zakysané mléčné výrobky (acidofilní mléko,kefír, bio jogurty,..) a  připravili jsme si  ochutnávku a menší svačinu – jogurtovou misku s čerstvým ovocem, oříšky a lupínky. Zdobení záleželo na chuti a fantazii žáků.T

Tvaroh, jogurt nebo jiný zakysaný mléčný výrobek je zdrojem bílkovin, které nás na delší dobu zasytí.

Pokusili jsme se najít odpověď na otázku: ,,Kolik jogurtu máme sníst za den?”

Pro konzumaci jogurtů neexistuje žádné přesné doporučení, vždy záleží na celkovém celodenním jídelníčku
a našich zvyklostech.