Školní výlet do Německa

Na školní výlet jsme se tentokrát vydali za hranice naší vlasti, do Německa. Čekala nás překonat 240km v autobuse k prvnímu cíli našeho výletování, do města Rathen.

Toto lázeňské městečko je proslulé největší zahradní modelovou železnicí na ploše 7000m2. Zde jsme měli možnost si prohlédnout 36 funkčních železnic, které byly zasazeny do autentické krajiny Labských pískovců 
a Saského Švýcarska.

Pozornému návštěvníkovi neunikla známá Pravčická brána, která je největší přirozená skalní brána na našem kontinentu, národní přírodní památka. Je považována za nejkrásnější přírodní útvar Českého Švýcarska a tvoří symbol celé oblasti.

Všechny železniční zastávky – nádraží jsou propracovány do nejmenších detailů (lidé sedící na lavičce, děti, které běhají po peróně, studenti se zmrzlinou v ruce, pes, čekající na svého pána,….)

Mezi stavbami jsme poznali vodní zámek Moritzburg, který tvoří kouzelnou kulisu legendárního pohádkového filmu »Tři oříšky pro Popelku«

Dalším cílem naší cesty byl Dinopark Kleinwelka. Kleinwelka je místní část velkého okresního města Budyšín
v německé spolkové zemi Sasko.

Dinopark je velký, je zde 200 dinosaurů, kteří jsou rozmístěni po celém areálu.

Děti zaujala hřiště, které jsou na různých místech parku. Po „vyblbnutí“ jsme šli objevovat dinosaury. Jako první jsme viděli archeologické naleziště, kde jsme v písku mohli objevovat části dinosaurů. Dále jsme šli lesem, odkud se ozývaly zvuky dinousarů – někdy i dost strašidelné.

A pak už jsme nestačili zírat nad množstvím dinosaurů v různých pozicích -při odpočinku, námluvách, boji, ůtěku,…

V areálu jsme viděli dva velké rybníky, jeden s velkou vážkou a větší rybník se dvěma velkými dinosaury.

Naše putování jsme zakončili v části, kde jsme viděli sochy pračlověků, ale i zvířat z tohoto období.

Všichni jsme si výlez užili.

Velké poděkování patří  všem rodičům a pedagoům, kteří nám pomohli s organizací a bezpečností na našem zahraničním výletě.

Fotogalerie z výletu  https://skolamenik.rajce.idnes.cz/Skolni_vylet_Nemecko_2022/