Informace k vyšetřování školních zralostí v PPP HK

Informace, týkající se vyšetřování školních zralostí v PPP HK

Blíží se období zápisu dětí do 1. tříd ZŠ, proto si Vás dovolujeme požádat o spolupráci při objednávání dětí k posuzování školní zralosti.  Formulář „SDĚLENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY O DÍTĚTI“, který je důležitým podkladem při posuzování školní zralosti, obsahuje ve svém závěru formulaci: „Žádám o poskytnutí poradenské služby v Pedagogicko-psychologické poradně a Speciálně pedagogickém centru Královéhradeckého kraje.“ Pokud rodič „Sdělení MŠ o dítěti“ podepíše, je toto sdělení považováno za žádost zákonného zástupce o vyšetření; rodiče již nemusí žádat o vyšetření v PPP HK žádnou jinou formou. Termín vyšetření jim bude přidělen na základě této žádosti formou písemné pozvánky, nebo telefonicky. Sdělení MŠ o dítěti je možné poslat poštou hromadně v jedné zásilce, popř. zaslat datovou schránkou, optimálně do konce února 2020.

Vyšetření školní zralosti v PPP HK proběhnou během března a dubna 2020, v ojedinělých případech mohou být realizovány i později. Za důležitou považujeme informaci, že zprávu z vyšetření v PPP HK s doporučením k odkladu školní docházky není nezbytně nutné dodat k zápisu na ZŠ, rodiče ji mohou doložit dodatečně.

Zároveň si Vás dovolujeme upozornit, že u dětí s vícečetnými dyslaliemi a dalšími vadami řeči realizuje posouzení školní zralosti Speciálně pedagogické centrum pro děti s vadami řeči Logáček; obdobně pak u dětí s vadami zraku vyšetření realizuje SPC Lentilka.

PhDr. Červená Kristýna, vedoucí pracoviště

psycholog PPP a SPC Královéhradeckého kraje

pracoviště Hradec Králové
Na Okrouhlíku 1371
500 02 Hradec Králové

tel.: +420 495 265 423    

 

zralost_info (1)